Zivatarokra figyelmeztetnek szombaton

2021. június. 04 10:59

A nyugalmas napokat követően szombaton a déli óráktól nyugat felől érkezhetnek zivatarok, éjfélig a Duna vonaláig jutnak. Emellett napközben északkeleten dörrenhet meg az ég.

Ma az alkalmazott kritériumok szerinti veszélyes időjárási jelenség nem valószínű.

Szombaton a déli óráktól a nyugati határszél közelében már megjelenhetnek zivatarok, később pedig egyre inkább az ország belsejében is; éjfélig a Duna vonaláig lehet helyenként a kialakulásukra számítani. A zivatarokat lokálisan viharos szél (60-70 km/óra, a nyugati határvidéken akár 70-80 km/óra), felhőszakadás (~ 20 milliméter), és 1-2 centiméter körüli jégeső kísérheti. Holnap az északkeleti megyékben az átvonuló záporokhoz helyenként villámtevékenység társulhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatar veszélye miatt a Dunántúlra, valamint Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékre, a szombati napra vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.