Zivatarokra figyelmeztetnek tíz megyében

2020. február. 25 10:51

Szerdára virradó éjszaka északnyugat felől egy hidegfront érkezik és vonul át az országon intenzív csapadékzónájával.

A front mentén a szerda hajnali óráktól kezdve előfordulhatnak zivatarok, nagyobb eséllyel az ország délnyugati felén. Az északnyugati irányba forduló szelet többnyire erős (50-60 km/óra), zivatarok környezetében akár viharos széllökések (60-70 km/óra) is kísérhetik. A csapadék jellemzően eső formájában várható, de az intenzívebb gócokban az eső mellett (apró szemű jég) jégdara is hullhat. Intenzív csapadék idején a magasabban fekvő területeken (elsősorban Mecsek, Bakony) esetleg havas eső, tapadó hó sem kizárt, megmaradó hóra azonban nem kell számítani.

Jelentős mennyiségű esőre van kilátás, az ország nagy részén 10-20 milliméternyi csapadékkal, de lokálisan akár 20 milliméternél is több eshet. A csapadék súlypontja a délutáni órákra az ország délkeleti felére tevődik át, az esti órákra pedig elhagyja az országot.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki a zivatarok veszélye miatt Vas, Zala, Somogy, Veszprém, Fejér, Tolna, Baranya, Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megyére.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

 

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Tovább melegszik az idő és fronthatással sem kell számolni. Napokig eseménytelen lesz az időjárás. A sok napsütés miatt melegebbnek érezhetjük az időt emiatt. Töltsék fel télen kiürült D vitamin készleteiket!
A légnyomás nem változik.