Zivatarra figyelmeztetnek a keleti megyékben

2021. június. 26 8:33

Leginkább a keleti tájakon alakulhat ki zivatar szombaton, kezdetben északkeleten, majd később már délebbre is. Elsőfokú figyelmeztetés érvényes.

A déli órákig leginkább északkeleten (Északi-középhegység., Szabolcs-Szatmár-Bereg megye) várható helyenként zivatar. Délután a csapadékgócok fokozatosan dél felé terjednek, így az Alföld térségében (Budapest-Szeged vonaltól keletre) is elszórtan zivatarok várhatók. Zivatarban néhol rövid idő alatt 20 millimétert meghaladó csapadék, jégeső, 60 km/óra feletti szél valószínű.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatar veszélye miatt Budapestre és Pest megyére, továbbá Nógrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Csongrád-Csanád, Békés, Hajdú-Bihar, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékre, a szombati napra vonatkozóan.

Felhőszakadásra figyelmeztetnek Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Békés, Hajdú-Bihar, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben szombaton.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.