Zivatarra figyelmeztetnek északkeleten

2022. július. 11 11:21

Ma leginkább az északkeleti megyékben alakulhat ki zivatar, lokálisan több milliméter eső is lehullhat. A talaj alsóbb rétegeiben azonban továbbra is jelentős marad a csapadékhiány.

Hétfőn estig északkeleten (főként Borsod, Zemplén, Szabolcs) várható helyenként zivatar, melyhez néhol kisebb méretű jég, illetve viharos (~60-70 km/óra) széllökés társulhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatar veszélye miatt Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékre, a hétfői napra vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Kedden a déli, délutáni órákban az Északi-középhegység és az Alföld keleti felén (hozzávetőleg az Eger-Békéscsaba vonaltól keletre) lehet elszórtan zivatar, melyekhez szintén társulhat néhol viharos szél és kisebb méretű jég.

Elsőfokú figyelmeztetés érvényes zivatar veszélye miatt Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben kedden.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás csökken.