Zivatarra figyelmeztetnek három déli megyében

2022. szeptember. 01 10:23

Borongós idővel érkezett a meteorológiai ősz első napja. A lassan mozgó csapadékzónában délen, délkeleten megdörrenhet az ég a délután folyamán.

Ma az ország nagyobb részén kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem valószínű. A lassan vonuló csapadékzónában a déli, délkeleti határvidéken villámlás előfordulhat, valamint a délutáni órákban zivatarok esetleg kialakulhatnak, melyeket intenzív csapadék (10-30 milliméter), szélerősödés és esetleg aprószemű jég kísérhet.

Pénteken az ország döntő részén kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem várható, azonban a keleti határvidéken villámlás nem kizárt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatar veszélye miatt Bács-Kiskun, Békés és Csongrád-Csanád megyékre, csütörtökre vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.