Zivatarokra, viharos széllökésekre figyelmeztetnek

2020. március. 03 11:05

Hazánk jelentős részén, tizenegy megyében és a fővárosban is kialakulhatnak zivatarok a keddi nap folyamán, melyeket viharos széllökések és akár kis méretű jég kísérhet.

Kedd déltől estig a Dunától keletre eső területen, illetve Dél-Dunántúlon helyenként kialakulhatnak zivatarok viharos (55-75 km/óra) szél, intenzív csapadék és kis méretű jég kíséretében. Az esti órákban keleten még lehet egy-egy zivatar.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatarok kialakulásának lehetősége miatt a fővárosra, valamint tizenegy megyére, a keddi napra vonatkozóan.

Szerdán napközben a Dunántúl északi felében viharossá fokozódik az északnyugati szél, az Dunántúli-középhegység és a Dunakanyar vonalában néhol átmenetileg 70 km/órás lökések is előfordulhatnak. Elsőfokú figyelmeztetés érvényes szerdán Veszprém megyében a várhatóan viharos erősségű széllökések miatt.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Pénteken érkezik egy kiterjedtebb csapadék rendszer. Addig nem kell fronthatástól tartani. Fokozatosan növekszik a pollenterhelés.
A légnyomás csökken.