Nagy esőre figyelmeztetnek

2021. december. 01 12:34

Esős idővel telik a csütörtök: csapadékzóna érkezik nyugat felől. A Dunántúlon akár 20 millimétert meghaladó eső is eshet 24 óra leforgása alatt.

Ma a délnyugati, déli szelet délutántól néhol időnként (elsősorban a Dunántúli-középhegységben) viharos (65-70 km/óra) széllökések is kísérhetik.

Csütörtökön a nyugatról felvonuló csapadékrendszerben a Dunántúl délnyugati és középső területein 20 millimétert meghaladó csapadékösszeg is összegyűlhet 24 óra alatt. A délutáni, esti óráktól elsősorban a magasabban fekvő hegyvidéki területeken (Alpokalja, Északi-középhegység) válthat át az eső havas esőre, havazásra. A Dunántúl déli részen délután kissé labilizálódik a légkör, csekély valószínűséggel az ég is megdörrenhet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki jelentős eső miatt Zala, Somogy, Baranya, Veszprém, Tolna és Fejér megyékre, a csütörtöki napra vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Ma sem kell fronthatástól tartani. Sok lesz a napsütés, ezért a déli órákban a szabadban érdemes fényvédő krémet használni.

A légnyomás nem változik.