Ónos eső teszi csúszóssá az utakat, figyelmeztetés érvényes

2021. december. 24 8:49

A délelőtti órákban több megyében is ónos eső nehezíti a közlekedést. Északkeleten vált át legkésőbb a csapadék halmazállapota.

Az éjjel érkezett csapadékrendszer a nap folyamán kelet felé fokozatosan elhagyja a térségünket. Havazás legtovább az északkeleti országrészben tarthat ki, Szabolcs megye keleti felében akár 5 centimétert elérő hómennyiség is összegyűlhet.

A délelőtti órákban a csapadék halmazállapota várhatóan fokozatosan vált át havas esőbe, ónos esőbe, majd esőbe, legkésőbb az északkeleti területeken.

Az ónos eső várható mennyisége 0,1-1 milliméter.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat másodfokú figyelmeztetést adott ki ónos eső veszélye miatt pénteken Budapestre és Pest megyére, továbbá Jász-Nagykun-Szolnok, Heves és Nógrád megyékre, elsőfokú figyelmeztetés pedig Fejér, Komárom-Esztergom, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben érvényes.

A csapadékrendszer átvonulását követően kritériumok szerinti veszélyes időjárási jelenség nem várható.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Egy gyenge hidegfront érkezik, de jelentősebb változékonyságra nem kell számítani az időjárásban. Felszakadozik a felhőzet. Az erős UV sugárzás miatt érdemes a déli órákban fényvédő krémet használni. Az átmeneti időszak kora nyári allergénjei közül a pázsitfűfélék pollenkoncentrációja jellemzően a közepes-magas tartományban alakulhat.

A légnyomás nem változik.