További havazásra figyelmeztetnek éjszaka keleten

2023. február. 27 0:27

Hétfő délutánra lecseng a csapadék a keleti megyékben is, addig is gyarapodik azonban a hómennyiség, főként a határ mentén. Elsőfokú figyelmeztetés érvényes.

Éjszaka az Alföld keleti, délkeleti területeire visszahullámzó csapadékzónában újabb havazásra kell számítani, néhány centiméter friss (kezdetben tapadó, majd egyre inkább por) hó hullhat. A csapadék valószínűsége és intenzitása várhatóan a határhoz közeledve növekszik, így (kiemelten Békésben és Hajdú-Biharban) a határ menti területeken 5 centiméter körüli hótakaró is kialakulhat. A csapadékzóna hétfő estig fokozatosan levonul térségünkről, amelyből a keleti, északkeleti tájakon további ~1-3 centiméter olvadozó hóréteg nem kizárt.

Éjszaka megerősödik az északi szél, amelyet a Bodrogközben egy-egy 70 km/óra körüli széllökés is kísérhet. Az erős széllökések a keleti, délkeleti tájakon a hajnali, reggeli órákban hordhatják a lehullott havat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki havazás miatt Békés és Hajdú-Bihar megyére hétfőn.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Nem terheli fronthatás a szervezetet.
Emelkedik a légnyomás.