Komoly esőzés közeleg, másodfokú figyelmeztetést adtak ki

2017. szeptember. 20 7:49

Az utóbbi egy hétben egyáltalán nem ritkaság, hogy nagy mennyiségű csapadék hull hazánkban. Holnap a keleti, északkeleti területeket áztatja kiadós mennyiségű eső.

A mai napon nagyobb területre kiterjedő veszélyes időjárási jelenség nem várható. Az északi, északnyugati szelet azonban Sopron és Kőszeg környékén, valamint a Balaton déli partján 70 km/órát meghaladó széllökések kísérhetik. Délutántól a keleti országrészben helyenként kialakulhatnak zivatarok lokálisan nagyobb mennyiségű csapadék és szélerősödés kíséretében.

Holnapra újabb ciklon érkezik a Kárpát-medencébe, amely az északkeleti országrészbe nagy mennyiségű csapadékot hoz. Hajdú-Bihar, Heves és Jász-Nagykun-Szolnok megyében 20-30 milliméter, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 30 millimétert meghaladó csapadékmennyiségre van kilátás. Kisebb körzetekben akár 50 milliméter eső is lehullhat a csütörtöki nap folyamán.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a nagy eső mellett még 70 km/órát meghaladó széllökések is várhatók holnap, így arrafelé kimondottan kellemetlen időjárási feltételek várhatók.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Melegfront

Estétől melegfronti hatás várható. Emiatt jelentkezhet szédülés, fejfájás, ízületi panasz. Álmatlanul forgolódhatunk éjszaka.

A légnyomás csökken.