Fokozódó hőségre és zivatar veszélyére figyelmeztetnek

2024. július. 06 10:33

Szombaton még csak kevés helyen, majd vasárnap már az ország nagy részén egyre intenzívebb hőségre kell számítani. Északnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat.

Szombaton az Alföld és a Kisalföld egyes részein a napi középhőmérséklet 25 fok körül alakulhat. A HungaroMet elsőfokú figyelmeztetést adott ki szombatra a magas középhőmérséklet miatt Győr-Moson-Sopron, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Békés vármegyére.  

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Vasárnap az északnyugati országrész, valamint az Északi-középhegység térségének kivételével a napi középhőmérséklet elérheti, illetve meghaladhatja a 25 fokot. Az Alföld déli és középső részein viszont helyenként már a 27 fokot is elérheti, illetve kevéssel meg is haladhatja a 24 órás átlaghőmérséklet. Vasárnap Jász-Nagykun-Szolnok, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Békés vármegyében másodfokú, Somogy, Tolna, Baranya, Pest, Fejér, Heves, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében pedig elsőfokú figyelmeztetés érvényes a magas középhőmérséklet miatt.

Vasárnap a késő délutáni, esti órákban – egy közeledő hullámzó hidegfront hatására – az északnyugati határhoz közeli területekre nyugat felől besodródhat egy-egy zivatar, melyet felhőszakadásszerű csapadék, viharos szél (60 – 75 km/h), és jégeső (2 centiméter körüli átmérővel) kísérhet. Emiatt Győr-Moson-Sopron vármegyében elsőfokú figyelmeztetés érvényes.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Fronthatással nem kell számolni. Kedden érkezik a következő front. Addig kellemes, nyugodt időre van kilátás.

A légnyomás nem változik.