Másodfokú figyelmeztetés érvényes hőség veszélye miatt

2024. július. 07 11:06

Hétfőn már hét déli és keleti vármegyében érvényes másodfokú figyelmeztetés a hőség miatt. Keleten pedig elszórtan zivatarok is kialakulhatnak.

Vasárnap és hétfőn az északnyugati, északi országrész kivételével a napi középhőmérséklet meghaladhatja a 25 fokot. Az Alföld déli és középső részein viszont 27 fok felett is alakulhat a 24 órás átlaghőmérséklet. Jász-Nagykun-Szolnok, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Békés vármegyében másodfokú, Somogy, Tolna, Baranya, Pest, Fejér, Heves, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében pedig elsőfokú figyelmeztetés érvényes vasárnap a magas középhőmérséklet miatt.

Vasárnap késő délután, este kezdetben északnyugaton (elsősorban a határ közelében), esetleg északkeleten, majd hétfőre virradóan az ország északi tájain egy-egy zivatar előfordulhat. Emiatt Győr-Moson-Sopron vármegyében elsőfokú figyelmeztetés érvényes. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Hétfőn napközben főként a Dunától keletre fordulhatnak elő elszórtan zivatarok. Zivatarokhoz viharos széllökés (60-75 km/h), intenzív csapadékhullás (10-20 mm), illetve jégeső (1-2 centiméteres átmérővel) is társulhat. Hétfőn a Dunától keletre fekvő területeken elsőfokú figyelmeztetés érvényes a zivatarok veszélyes kísérőjelenségei miatt.

A magas középhőmérséklet miatt Tolna, Baranya, Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok, Hadú-Bihar, Csongrád-Csanád és Békés vármegyében másodfokú, Somogy, Fejér, Pest és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében pedig elsőfokú figyelmeztetés érvényes hétfőn.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Fronthatással nem kell számolni. Kedden érkezik a következő front. Addig kellemes, nyugodt időre van kilátás.

A légnyomás nem változik.