Ónos esőre figyelmeztetnek

2017. december. 14 11:19

Mozgalmasan alakul időjárásunk, több olyan légköri jelenség is van, amelyre érdemes odafigyelnünk a következő két napban, ha útnak indulunk.

Késő estétől északon helyenként ismét sűrű (néhol zúzmarás) köd képződhet. Csütörtökön késő délután, este itt-ott (az ország délnyugati felén) a záporok mellett esetleg zivatar is kialakulhat. Péntek hajnaltól a délnyugati szelet sokfelé erős, időnként viharos (60-70 km/óra) lökések kísérhetik; előbb a Dunántúlon, majd az Alföldön is. A szél mérséklődésére a délutáni órákban számíthatunk, amikor északnyugat felől eléri hazánkat a hidegfront.

Az északkeleti vidékeken pénteken átmenetileg akár ónos eső is kialakulhat, majd a nap második felében megszűnik a fagypont alatti hőmérséklet és arrafelé is eső várható a továbbiakban. Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki a várható ónos eső miatt Borsod-Abaúj-Zemplén megyére. Az időjárási helyzet változásával a figyelmeztetéssel érintett terület is változhat. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

 

 

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Melegfront

Estétől melegfronti hatás várható. Emiatt jelentkezhet szédülés, fejfájás, ízületi panasz. Álmatlanul forgolódhatunk éjszaka.

A légnyomás csökken.