Makacs ködfoltokra figyelmeztetnek

2018. január. 08 10:26

Az ország nyugati területein ma egész nap rossz látási viszonyokra kell számítani, emiatt az OMSZ figyelmeztetést adott ki több dunántúli megyére a sűrű köd miatt.

A magasabb légrétegekben továbbra is enyhe levegő áramlik a Kárpát-medencébe, amely a felszín közelében többfelé párás, ködös időt okoz. A mai nap folyamán leginkább a Dunántúl nyugati és középső tájain kell tartós, sűrű ködre számítani. Az Országos Meteorológiai Szolgálat Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyére figyelmeztetést adott ki. A keleti, északkeleti szél az ország nagyobbik részén megélénkül, így arrafelé ritkul, megszűnik a köd, több helyen a nap is kisüt.

Az ország délkeleti részén kedd hajnalra jelentősen mérséklődik a légmozgás, emiatt főként Békés és Csongrád megyében nagy kiterjedésű, sűrű köd kialakulására kell számítani.

A nyugat felől érkező időjárási front hatására nyugaton megélénkül a szél, így arrafelé jelentősen javulnak a látási viszonyok a hétfőihez képest.

Az időjárási helyzet változásával a figyelmeztetéssel érintett terület is módosulhat. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Kettősfronthatás

Mediterrán ciklon érkezik. Változékonyabbra fordul az időjárás.
Az átmeneti időszak kora nyári allergénjei közül a pázsitfűfélék pollenkoncentrációja jellemzően a közepes-magas tartományban alakulhat.
A légnyomás nem változik.