Elszórtan zivatarok érkezhetnek, figyelmeztetés érvényes

2019. augusztus. 30 10:20

Hazánk nagy részén alkalmasak a feltételek zivatarok kialakulásához a pénteki nap folyamán. Leginkább a középső országrészben és északon várhatóak.

Péntek délutántól éjfélig elszórt jelleggel, nagyobb valószínűséggel a középső országrészben és az Északi-középhegység tágabb környezetében kialakulhat zivatar, amelyet átmeneti szélerősödés (45-65, egy-egy helyen esetleg 65 km/óra felett), intenzív csapadékhullás és esetleg kisebb szemű jég kísérhet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki péntekre vonatkozóan zivatarok kialakulásának lehetősége miatt két megye kivételével a teljes országra.

A napi középhőmérséklet pénteken és szombaton is nagy területen 25 fok felett valószínű. Elsőfokú figyelmeztetés érvényes hőség miatt Budapesten és tizenkét megyében.

Szombaton délután a Dunántúlon valószínűbb helyenként zivatar a péntekihez hasonló kísérőjelenséggel. A Dunántúl nagy részén elsőfokú figyelmeztetés érvényes zivatarok veszélye miatt. Hőség miatt a fővárosra és tizenegy megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Kettősfronthatás

Egy mediterrán ciklon hoz nedvesebb léghullámokat.

A légnyomás emelkedik