Figyelmeztetés érvényes a havazás miatt

2019. december. 02 10:02

A következő órákban további lepel - 5 centiméter hó hullhat északkeleten, míg máshol lepel és 2 centiméter közötti mennyiség valószínű. A magasabban fekvő területeken több hullhat.

Folytatódik az országos csapadék az északi megyékben a kora délutáni, a déli megyékben az esti órákig. Az ország északkeleti harmadában (hozzávetőleg a Budapest-Berettyóújfalu vonalában, illetve attól északra) a reggeli órákban továbbra is havazás, míg másutt havaseső, fagyott eső, eső valószínű. A csapadék halmazállapota a délelőtti óráktól észak felől fokozatosan egyre nagyobb területen havazásba vált át. Az ország északkeleti harmadában síkvidéken további hozzávetőleg 2-6 centiméter hó valószínű, a magasabban fekvő részeken 10 centiméter feletti mennyiség várható. Az ország más részein megmaradó (lepel – 5 centiméter közötti) hó főként a magasabban fekvő részeken fordulhat elő, de helyenként síkvidéken is kialakulhat (lepel – 2 centiméter közötti mennyiség).

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki havazás miatt az ország északi felére: Budapestre, valamint Pest, Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Komárom-Esztergom, Fejér, Nógrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyékre a hétfői napra vonatkozóan.

Hétfő délelőttől egyre nagyobb területen kísérhetik élénk, a magasabb hegycsúcsokon erős széllökések az északira forduló szelet, mely elsősorban a Dunántúli-középhegység hegyein hóátfúvást eredményezhet.

Az éjszaka folyamán északkeleten tartós, sűrű köd képződik, amely a holnapi nap során tartósan rossz látási viszonyokat eredményezhet.

Kedden három északkeleti megyében érvényes elsőfokú figyelmeztetés havazás miatt.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Ma sem kell fronthatástól tartani. Sok lesz a napsütés, ezért a déli órákban a szabadban érdemes fényvédő krémet használni.

A légnyomás nem változik.