Sűrű köd rontja a látási viszonyokat északon

2019. december. 16 10:51

Köddel indulnak a reggelek a következő napokban az északi területeken: az éjjel képződő sűrű köd néhol, leginkább északkeleten tartósan megmaradhat.

Ma a délelőtti órákban északnyugaton, az Északi-középhegység tágabb környezetében nagyobb területen, illetve Pest megye egyes részein folytatódik a sűrűn ködös idő, majd várhatóan a kora délutáni óráktól északnyugaton megszűnik a sűrű köd, északon pedig általában növekszik a látástávolság, majd az esti óráktól az Északi-középhegység térségében és Pest-megyében ismételten kialakulhatnak sűrűn ködös területek.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki a hétfői napra vonatkozóan tartós, sűrű köd miatt Győr-Moson-Sopron, Nógrád, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megyékre.

A kedd reggeli órákra inkább csak az Északi-középhegység térségében fordulhat elő sűrű köd. Elsőfokú figyelmeztetés érvényes tartós, sűrű köd kialakulása miatt Nógrád, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megyékben.

Hétfő késő estétől, elsősorban kedden hajnalban, illetve kedden napközben északnyugaton egy-egy 65 km/óra körüli széllökés kialakulhat délnyugati irányból síkvidéken. Az Észak-Dunántúl hegyvidéki területein 70 km/óra feletti széllökés kedden előfordulhat.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás