Tíz megyében figyelmeztetés érvényes a viharos erejű szél miatt

2019. december. 28 11:35

Szombaton még nagy területen kell viharos széllökésekre számítani, majd a hétvége második felében fokozatosan mérséklődik a légmozgás.

Szombaton késő délutánig a Dunántúlon több helyen, valamint helyenként északkeleten (Zempléni-hegység, Bodrogköz, Nyírség, Hajdúság) is viharossá fokozódik az északnyugati szél. A legerősebb széllökések ezeken a tájegységeken néhol elérhetik a 70-75 km/órát.

Az esti, késő esti órákig elsősorban az Alföldön, illetve a nyugati határvidéken helyenként további hózáporokra lehet számítani, de ezekből legfeljebb csak vékony (kevesebb, mint 1 centiméter), átmeneti olvadó hóréteg alakulhat ki kisebb körzetekben. Éjszaka és vasárnap már csak egy-egy helyen fordulhat elő jelentéktelen hózápor.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki a viharos erejű széllökések veszélye miatt Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Veszprém, Vas, Zala, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar és Somogy megyére a szombati napra vonatkozóan. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

A szél estétől fokozatosan veszíteni kezd erejéből, de éjszaka a Bakonyban, valamint síkvidéken a Bodrogköz térségében még mindig előfordulhatnak 70 km/óra körüli lökések. Vasárnap napközben szerte az országban fokozatosan mérséklődik a légmozgás. Vasárnapra vonatkozóan már csak Borsod-Abaúj-Zemplén megyében érvényes figyelmeztetés.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Csűrötökön érkezik a következő ciklon. Addig frontmentes időre van kilátás.

A légnyomás csökken.