Délen és keleten újabb zivatarok kialakulása várható

2020. május. 01 11:35

Pénteken és szombaton több hullámban újabb záporok, zivatarok várhatók hazánk déli és keleti megyéiben.

Pénteken napközben általában a Dunától keletre (kis eséllyel esetleg még délután a Dél-Dunántúl keleti részén is) helyenként zivatar fordulhat elő.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a zivatarok kialakulásának veszélye miatt elsőfokú figyelmeztetést adott ki Zala, Somogy, Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Békés, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Borsod-Abaúj-Zemplén és Heves megyére, péntekre vonatkozóan. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Éjjel nyugat, délnyugat felől újabb záporos csapadék érkezik az országba, melyben helyenként villámtevékenység is kialakulhat. Az éjszakai elektromos tevékenység főként a Dél-Dunántúlra korlátozódik. Szombaton napközben, ahogy az előbb említett csapadékzóna halad kelet felé, úgy leginkább az északkeleti, keleti országrészben alakulhatnak ki majd zivatarok. Szombaton Zala, Somogy, Baranya, Csongrád, Békés, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Borsod-Abaúj-Zemplén és Heves megyében érvényes figyelmeztetés a várható villámtevékenység és intenzív csapadékhullás miatt.

Szombat éjjel majd nyugat, északnyugat felől egy következő hidegfronthoz kapcsolódóan újabb hullámban várhatók zivatarok. A zivatarok kísérőjelensége a megerősödő szél, illetve az átmeneti intenzív csapadék lesz.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás