Érkeznek a zivatarok, néhol 50 milliméter eső is hullhat

2020. augusztus. 16 10:02

Bárhol leszakadhat az ég a következő órákban; egy sekély ciklon alakítja időjárásunkat, országszerte alkalmasak a feltételek záporok, zivatarok, sőt, felhőszakadás kialakulására.

Vasárnap kora reggeltől az északnyugati országrészben ismét labilizálódik a légkör, újabb csapadékrendszer várható. Először a Kisalföldön, Alpokalján, később kelet felé terjedve az Észak-Dunántúlon máshol is várható az eső, zápor mellett zivatar is. A déli, délutáni órákban már másutt is várható zivatar. A zivatarokhoz helyenként elsősorban felhőszakadás (20-40, néhol akár 50-60 milliméter csapadék) társulhat, de egy-egy helyen 60-70 km/óra feletti szél és jégeső is kialakulhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatar és felhőszakadás veszélye miatt a teljes országra vasárnap.

Egyetlen délkeleti megye, Békés megye kivételével elsőfokú figyelmeztetés érvényes hétfőn zivatarok veszélye miatt. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Ma sem kell fronthatástól tartani. Sok lesz a napsütés, ezért a déli órákban a szabadban érdemes fényvédő krémet használni.

A légnyomás nem változik.