Zivatarok kialakulására és viharos szélre figyelmeztetnek

2020. szeptember. 01 12:16

A felettünk átvonuló hidegfront a keleti, északkeleti tájakon még helyenként okozhat zivatarokat, majd szerdán már nem várhatók viharok az országban.

A keddi nap folyamán a zivatarok egyre inkább a keleti, északkeleti megyékre korlátozódnak, majd délután kelet felé elhagyják az országot. Délután főként az Északi-középhegységben még nem kizárt egy-egy újabb zivatar kialakulása a záporok mellett. Estére mindenütt jelentősen csökken a csapadékhajlam. A zivatarokat viharos (általában 60-70 km/óra) széllökés és jégeső kísérheti, illetve intenzív csapadék is társulhat hozzájuk. Napközben Sopron környékén és a Kisalföldön is lehetnek 60-70 km/órás széllökések északnyugati irányból. Szerdán veszélyes időjárási jelenség már nem várható.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki keddre a zivatarok veszélyes kísérőjelenségei miatt Pest, Nógrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Békés, Hajdú-Bihar, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére. Viharos széllökések miatt Győr-Moson-Sopron megyében érvényes elsőfokú figyelmeztetés.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Kettősfronthatás

Mediterrán okoz változékony időjárást és kellemetlen tüneteket. Időnként megerősödik a szél, ami csökkenti a hőérzetet.

A légnyomás csökken.