Mutatjuk, merre várhatók sűrű köddel borított területek

2020. november. 10 11:00

A sűrű köddel borított területek kiterjedése kedden napközben fokozatosan csökkenhet a köd megemelkedésével, majd estétől megint erősödik a ködhajlam.

Az ország döntő részén borult, párás, ködös marad az idő, legfeljebb kisebb körzetekben és a magasabb hegycsúcsokon lehet szakadozottabb a felhőzet. Estétől elsősorban ezeken a tájakon, vagyis a Dunántúl középső és keleti részein és az Északi-középhegység térségében lehet számítani sűrű köd képződésére, ahol kedden napközben elvékonyodik, felszakadozik az alacsonyszintű rétegfelhőzet. Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetést adott ki tartós, sűrű köd veszélye miatt három nyugati megye kivételével az egész országra, keddre vonatkozóan. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Szerdán napközben valamelyest ismét javulnak a látási viszonyok, de (a magasabb hegycsúcsok kivételével) mindenütt borult, párás, ködös idő lesz a jellemző, a felhőzet felszakadozása nem valószínű. A ködös területeken szitálás előfordulhat. Szerdán tizenhárom megyében érvényes figyelmeztetés a sűrű köd miatt.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Nem kell pár napig újabb fronthatástól tartani. Sok lesz a napsütés. Az Uv sugárzás könnyen okozhat napégést.

A légnyomás emelkedik.