Zivatarra figyelmeztetnek a középső országrészben

2021. január. 06 17:21

A hajnali órákig akár zivatar is kialakulhat a délnyugatról északkelet felé haladó záporos csapadékgócokból. Csütörtökön, napközben már nyugodt idő várható.

Az eső, szitálás mellett estig leginkább a Zempléni-hegységben fordulhat elő havas eső, havazás is. Itt 400-500 méter felett néhány centiméter megmaradó hó várható az esti órákig, majd éjszaka és csütörtök reggel már csak megszakításokkal várható gyengébb csapadék.

Délutántól a délnyugatról északkelet felé áthelyeződő záporos csapadékgócokból esetlegesen egy-egy zivatar is kialakulhat. Este, éjszaka ugyanakkor az Észak-Dunántúlon, Dunántúli-középhegységben számíthatunk több helyen csapadékra, 1-2 centiméter hóval, míg a délebbi tájakon, Alföldön inkább rövidebb ideig tartó záporok kialakulása valószínű. Ezekből némi eséllyel gyengébb ónos csapadék is előfordulhat.

Késő este, éjszaka a kevésbé felhős, szélcsendes tájakon foltokban sűrű köd kialakulhat.

Csütörtök napközben az alkalmazott kritériumoknak megfelelő veszélyes időjárási jelenség nem várható.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatar veszélye miatt a középső országrészre: Budapestre és Pest megyére, valamint Fejér, Tolna, Bács-Kiskun és Baranya megyékre, szerda délutántól kezdődően.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Nem kell pár napig újabb fronthatástól tartani. Sok lesz a napsütés. Az Uv sugárzás könnyen okozhat napégést.

A légnyomás emelkedik.