5 centimétert meghaladó havazásra figyelmeztetnek délnyugaton

2021. január. 10 12:52

Mediterrán ciklon csapadékzónája érte el hazánkat, egyre nagyobb területen kisebb havazás kezdődik. Délnyugaton hullhat jelentősebb mennyiség.

A kezdetben még ködös tájakon is lassan javulnak a látási viszonyok.

A déli, délnyugati országrészben havazás kezdődik. Hétfő hajnalig a lehulló hó mennyisége általában lepel és 2 centiméter, helyenként (Baranya megye, Somogy és Bács-Kiskun déli része) 3-5 centiméter körül alakul. Leginkább Baranya déli részén és a Mecsekben hullhat 5 centimétert meghaladó hó.

A Dél-Dunántúlon és az Alföldön hétfőn is folytatódik a hószállingózás, gyenge havazás, melynek súlypontja napközben fokozatosan kelet felé helyeződhet, de szintén legfeljebb csak pár centiméter hó valószínű. Késő estére a délkeleti tájakra, Tiszántúlra szorulhat vissza a csapadék.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki a várhatóan 5 centimétert meghaladó havazás miatt Baranya megyére, vasárnapra vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Kettősfronthatás

Mediterrán ciklon érkezik. Változékonyabbra fordul az időjárás.
Az átmeneti időszak kora nyári allergénjei közül a pázsitfűfélék pollenkoncentrációja jellemzően a közepes-magas tartományban alakulhat.
A légnyomás nem változik.