Estétől megint sok helyen leszáll a köd

2021. november. 11 11:33

Csütörtökön napközben a legtöbb helyen átmenetileg javulnak a látási viszonyok, majd estétől megint megnő a sűrű köddel borított területek aránya.

Az elmúlt éjjel képződött köd a csütörtök délutáni órákra a legtöbb helyen lassan, fokozatosan feloszlik, vagy megemelkedik, de főként a Nyugat-Dunántúlon tartósan is rosszak maradhatnak a látási viszonyok.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetést adott ki tartós, sűrű köd miatt Pest, Somogy, Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Jász-Nagykun-Szolnok, Békés, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékre, csütörtökre vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

A következő éjjel ismét nagy területen várható sűrű köd kialakulása, leginkább a Dunától keletre, illetve a Dunántúl középső sávjában. A fagypont alatti ködös területeken ónos szitálás előfordulhat. Pénteken a legtöbb helyen ismét megszűnik a köd, vagy rétegfelhőzetté alakul át.

Pénteken Veszprém, Komárom-Esztergom, Fejér, Pest, Somogy, Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Jász-Nagykun-Szolnok, Békés, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben érvényes figyelmeztetés a várhatóan rossz látási viszonyok miatt.

 

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Ma fokozatosan megszűnik a fronthatás. A kellemetlen tünetek elmúlnak. Felszakadozik a felhőzet, és erős lesz az UV sugárzás. Érdemes fényvédő krémet használni a déli órákban. A pollenterhelés a zivatarok és a lehűlés hatására lecsökkent.