Nagy területen viharos szélre és zivatarokra figyelmeztetnek

2022. február. 07 11:31

Az éjszakai órákban hidegfront érte el hazánkat, amelynek hatására nagy területen viharossá fokozódott a szél és napközben akár zivatarok kialakulására is számítani kell.

Hétfőn az északnyugati szelet a Dunántúlon és a Duna-Tisza közén többfelé kísérhetik viharos (általában 60-80 km/óra, a magasabban fekvő tájakon és záporok, zivatarok környezetében akár ezt meghaladó) széllökések.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki viharos erejű széllökések miatt hétfőre Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala, Somogy, Veszprém, Komárom-Esztergom, Fejér, Tolna, Baranya, Pest, Nógrád, Jász-Nagykun-Szolnok, Heves, Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád megyére vonatkozóan.

Hétfőn napközben a Dunántúlon, illetve az északkeleti országrészben egy-egy zivatar előfordulhat, emiatt az egész Dunántúlon, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyében elsőfokú figyelmeztetés érvényes.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

 

Az éjszaka folyamán némiképp veszít erejéből a szél, azonban kedden napközben újfent lehet 70 km/óra körüli széllökésekre számítani az Észak-Dunántúlon és a középső országrészben. A légmozgás kedd délutántól mérséklődik. Kedden elsőfokú figyelmeztetés érvényes a viharos szél veszélye miatt Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Komárom-Esztergom, Fejér, Pest, és Bács-Kiskun megyében.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Pénteken érkezik egy kiterjedtebb csapadék rendszer. Addig nem kell fronthatástól tartani. Fokozatosan növekszik a pollenterhelés.
A légnyomás csökken.