Szélviharra figyelmeztetnek hazánk északi felén

2022. február. 16 10:45

A kontinens északi tájai felett örvénylő viharciklon melegszektora szállít enyhe levegőt hazánkba csütörtökön, melynek köszönhetően melegrekord dőlhet holnap. Viharos szél kíséretében érkezik az újabb enyhülés.

Szerdán kritériumoknak megfelelő veszélyes időjárási jelenség nem várható.

Csütörtökön a késő délelőtti, déli órákban már a délnyugati irányú szelet az északkeleti megyékben (Hajdúság, Nyírség) viharos (70-80 km/óra) széllökések is kísérhetik.

A délutáni órákban a délnyugati szél egyre nagyobb területen nyugatira, északnyugatira fordul és viharossá fokozódik. A legerősebb széllökések az északi, északkeleti megyékben általában 70-90 km/óra között alakulnak, de intenzívebb záporok környezetében, illetve a magasabban fekvő területeken ettől erősebb lökések is előfordulhatnak. Az ország északkeleti felén egy-egy helyen az ég is megdörrenhet.

Péntekre virradó éjszaka fokozatosan veszít erejéből a légmozgás.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki viharos erősségű széllökések veszélye miatt hazánk északi felére: Budapestre és Pest megyére, továbbá Vas, Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Komárom-Esztergom, Fejér, Nógrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékre, a csütörtöki napra vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Frontmentes idő várható. Ma a kellemetlen tünetek fokozatosan elmúlnak. A sok eső miatt mérséklődött a pollenterhelés.

A légnyomás csökken.