Újabb viharok érkeznek éjszaka, figyelmeztetés érvényes

2022. június. 01 21:03

Az éjszakai órákban megint egyre több helyen aktívvá válik a légkör térségünk fölött. Nyugat felől zivatarok érkezésére számíthatunk.

Csütörtökre virradó éjszaka nyugat, északnyugat felől ismét megnő a zivatarhajlam, és a Dunántúlon egyre többfelé pattanhatnak ki zivatarok, majd a hajnali óráktól már a középső tájakon is várható zivatartevékenység.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatar veszélye miatt Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala, Veszprém, Somogy, Tolna és Baranya megyére a szerdai napra vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Csütörtök napközben szórványosan, de nagyobb számban a Dunántúlon és a délnyugati, déli megyékben, legkisebb eséllyel pedig északkeleten számíthatunk zivatarok kialakulására. Az erősebb gócokat intenzív csapadékképződés (akár 20 millimétert meghaladó mennyiség), szélerősödés és apró szemű jég kísérheti.

Csütörtökön Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye kivételével az egész országban figyelmeztetés érvényes csütörtökön a zivatarok veszélyes kísérőjelenségei miatt.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Melegfront

A pénteken érkező ciklon előtt melegebb levegő áramlik a Kárpát-medencébe. A sok csapadék hatására mérséklődik a hétvégén a pollenterhelés.
A légnyomás csökken.