Egy-egy zivatar még kialakulhat délen, figyelmeztetés érvényes

2022. június. 06 10:43

Holnap délutánig zömmel nyugodt időben lesz részünk, mindössze délen alakulhat még ki gyenge zivatar. Kedd késő délutántól ismét nagy területen jöhet zivatar.

Ma kezdetben a déli megyékben egy-egy gyenge zivatar még előfordulhat, ezt követően holnap délutánig kritériumokat meghaladó veszélyes időjárási jelenség nem valószínű.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatar veszélye miatt Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád megyékre, hétfőre vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Kedden késő délutántól elsősorban az ország nyugati kétharmadán határozottan növekszik a zivatarok kialakulási esélye, a késő esti órákban főleg a Dunántúl nyugati és déli részén már nagyobb számban fordulhatnak elő. Az intenzívebb zivatarokat már kedd éjfélig is kísérheti felhőszakadás (25-35 millimétert meghaladó mennyiség; leginkább a Dél-Dunántúlon), kisebb valószínűséggel jégeső (általában 1-2 centimétert nem meghaladó átmérő), illetve viharos ( 60-70 km/órát meghaladó) széllökés.

A zivatartevékenység a szerdára virradó éjszaka második felében várhatóan tovább fokozódik.

Elsőfokú figyelmeztetés érvényes zivatar veszélye miatt Budapesten és Pest megyében, továbbá Bács-Kiskun, Baranya, Csongrád-Csanád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyékben kedden.

Felhőszakadásra figyelmeztetnek Baranya, Somogy, Tolna és Zala megyékben kedden.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Nem terheli fronthatás a szervezetet.
Emelkedik a légnyomás.