Nagy területen zivatarok veszélyére figyelmeztetnek

2022. június. 11 10:18

Az elmúlt napokhoz képest kisebb számban még kialakulhatnak zivatarok szombaton, főként hazánk középső és keleti területein. Elsőfokú figyelmeztetés érvényes.

Szombat napközben legnagyobb valószínűséggel az ország középső, észak-déli sávjában, illetve a keleti határvidéken alakulhatnak ki zivatarok, de az előző napokhoz képest már kisebb számban. Az erősebb gócokat viharos (általában 60-80 km/órás) széllökés, jégeső (~ 1-2 centiméteres átmérő), esetleg nagy csapadék (rövid időn belül 15-20 millimétert meghaladó) kísérheti. Az esti, késő esti órákra fokozatosan lecsengenek a zivatarok.

Vasárnap az ország legnagyobb részén veszélyes időjárási jelenség nem lesz, de délután a keleti határvidéken egy-egy zivatar kialakulása nem kizárt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatar veszélye miatt Budapestre és Pest megyére, továbbá Bács-Kiskun, Baranya, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyékre, a szombati napra vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Nem terheli fronthatás a szervezetet.
Emelkedik a légnyomás.