Még egy napig úszunk a ködben, figyelmeztetés érvényes

2022. november. 09 10:53

Továbbra is anticiklon alakítja időjárásunkat, emiatt az ország nagy részén a köd tartósan megmarad. Jelentősebb javulásra a csütörtöki hidegfront átvonulásával számíthatunk.

Szerdán a köd napközben fokozatosan ritkul, illetve rétegfelhőzetté alakul át (utóbbi felszakadozására a déli és keleti tájakon mutatkozik nagyobb esély). Estétől ismét romlásnak indulnak a látási viszonyok.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetést adott ki tartós, sűrű köd miatt a szerdai napra vonatkozóan Komárom-Esztergom, Veszprém, Zala és Somogy megye kivételével az egész országra. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Csütörtökre virradó éjszaka elsősorban az Észak-Dunántúlon és az Alpokalján nagyobb területen képződhet sűrű köd. Emellett a felhőben lévő észak-magyarországi tájakon, valamint Pest megyében szintén általában korlátozott látási viszonyokra, a hegyekben sűrű ködre lehet számítani. Az ország déli felén csak kisebb foltokban várható ködképződés. Csütörtökön napközben egy gyenge hidegfront hatására mindenütt javulnak a látási viszonyok. Csütörtökön Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala, Veszprém, Komárom-Esztergom, Fejér, Pest, Nógrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében érvényes figyelmeztetés a tartós, sűrű köd miatt.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Nem terheli fronthatás a szervezetet.
Emelkedik a légnyomás.