Térképen, hol ébredünk esős időre

2022. november. 17 19:18

Mediterrán ciklonokkal telik a következő időszak. A pénteken érkező csapadékzóna délnyugatról északkelet, kelet felé mozog.

Újabb mediterrán ciklon képződik hazánk felett, mely péntek hajnaltól egyre nagyobb területen okoz esőzést délnyugat felől. A csapadékzóna fokozatosan északkelet, kelet felé halad a nap folyamán. A legtöbb eső a déli, délnyugati megyékben várható, a lehullott mennyiség elérheti, meghaladhatja a 20 millimétert, de lokálisan akár 25-30 milliméter sem kizárt.

Halmazállapot-váltás pénteken az esti, késő esti óráktól, északkeleten valószínű.

Az alábbi összeállításban a legfrissebb modelleredmények alapján térképeken szemléltetjük a csapadékzóna útvonalát péntek éjjel 1 óra és péntek 14 óra között. A péntek délután várható esőzésről pénteken tesszük közzé összefoglalónkat, az aktuális adatok tükrében.

Folyamatosan frissülő radarképeinken megtekinthetik, hogy merre hull csapadék az országban, az aktuális információkért pedig érdemes figyelemmel kísérni veszélyjelzés oldalunkat is.

Péntek, éjjel 1 óra

Éjjel 2 óra

Éjjel 3 óra

Hajnali 4 óra

Reggel 5 óra

Reggel 6 óra

7 óra

8 óra

9 óra

10 óra

11 óra

Péntek, dél

13 óra

14 óra

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Melegfront

Estétől melegfronti hatás várható. Emiatt jelentkezhet szédülés, fejfájás, ízületi panasz. Álmatlanul forgolódhatunk éjszaka.

A légnyomás csökken.