Több megyében sűrű ködre figyelmeztetnek

2023. január. 03 11:28

Helyenként napközben is megmarad a köd, majd estétől ismét egyre nagyobb területen romlanak a látási viszonyok. Elsőfokú figyelmeztetés érvényes.

Kedden napközben fokozatosan javulnak a látási viszonyok, tartósan elsősorban az Alföld délkeleti, keleti részén, illetve helyenként az Alpokalján és Zalában maradhat meg a köd.

Kedd estétől az Északi-középhegység térségében, illetve az Alföldön egy összeáramlási zóna környezetében, emellett északnyugaton (Kisalföld, Dunántúli-középhegység térsége) terjeszkedhet, képződhet sűrű köd.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki tartós, sűrű köd miatt Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Vas és Zala megyékre kedden.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Szerdán napközben is lassan javulnak majd a látási viszonyok az Északi-középhegység térségében, illetve az Alföldön és északnyugaton (Kisalföld, Dunántúli-középhegység).

Elsőfokú figyelmeztetés érvényes tartós, sűrű köd miatt Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Győr-Moson-Sopron, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád és Veszprém megyében szerdán.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Nem kell pár napig újabb fronthatástól tartani. Sok lesz a napsütés. Az Uv sugárzás könnyen okozhat napégést.

A légnyomás emelkedik.