Visszatért a tél: fotókon a havas Dél-Dunántúl

2023. február. 26 10:49

Elsősorban a Dél-Dunántúlon havazott az éjjel, Pécsett vasárnap reggel már 5-6 cm olvadozó tapadó hórétegről érkezett jelentés - írja az OMSZ.

A tavaszias februárt megszakította a szombati hidegfront, és az északnyugat felől erőteljesen beáramló hidegebb légtömeg kiszorította az eddig hazánkat kitöltő enyhe levegőt. Csapadék inkább országunk déli, délnyugati tájain fordult elő, ahol kiadós eső esett. Majd miután egyre északiasabbra fordult az áramlás és jobban lehűlt a levegő, elkezdődött a halmazállapot-váltás. Havazás elsősorban a Dél-Dunántúlon alakult ki, Pécsett reggel már 5-6 cm olvadozó tapadó hórétegről érkezett jelentés – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-posztjában.

Egy későbbi posztban az észlelőik által, vasárnap reggelig mért hóvastagság-értékeket is megosztották a Dél-Dunántúlról, havas fotók kíséretében:

Ahogy arról előrejelzésünkben írtunk, a következő napokban az ilyenkor szokásosnál néhány fokkal hidegebb, télies időre számíthatunk, majd a jövő hét közepén már átmeneti enyhülés valószínű.

Normafán még lehet szánkózni egy kicsit

“Éjszaka fagyott, így a pályák nem olvadtak tovább. A sífutópálya kezeletlen, helyenként jeges. Sífutásra még alkalmas. A szánkópálya ad még lehetőséget egy kis csúszkálásra” – osztotta meg a Facebookon a Normafa Park.

Mint korábban írták, az enyhe időre való tekintettel a szánkó- és sífutó-pályát nem tudják a pályakarbantartó géppel megmunkálni, ezért a sífutó pályán a használati díjat február 24-től február 26-ig, azaz péntek-szombat-vasárnap elengedték.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Melegfront

Estétől melegfronti hatás várható. Emiatt jelentkezhet szédülés, fejfájás, ízületi panasz. Álmatlanul forgolódhatunk éjszaka.

A légnyomás csökken.