Mutatjuk, meddig tart a havazás

2023. április. 06 13:16

Télies idővel telik a csütörtök hazánk északkeleti megyéiben. Térképeken szemléltetjük, meddig tart ki a havazás az északkeleti régióban.

Ciklon okoz télies időjárást hazánk északkeleti régiójában. Péntek estig több hullámban, változó intenzitással számíthatunk havazásra, havas esőre az északkeleti megyékben. Kiemelten Szabolcs-Szatmár-Bereg megye térségében, valamint Hajdú-Bihar megye északkeleti részén, a Bodrogközben és nagyobb valószínűséggel Borsod-Abaúj-Zemplén megye keleti részén síkvidéken 5 centimétert, lokálisan, illetve a Zempléni-hegységben péntek estig 10 centimétert is meghaladó friss tapadó, olvadozó hóréteg gyűlhet össze. Ma délutántól, estétől a Bükkben és a Mátrában is havazásba válthat a csapadék, a magasabban fekvő részeken néhány centiméteres hóréteg alakulhat ki.

Az erős, helyenként viharos északi, északkeleti szél ma napközben a Bodrogközben és Szabolcsban hordhatja a havat.

Míg a mai nap folyamán a csapadék halmazállapota döntően hó lehet, pénteken már megjelenik a vegyes csapadék is.

Az alábbi összeállításban a legfrissebb modelleredmények alapján térképeken szemléltetjük, hol várható eső és hol havazhat csütörtök 14 óra és szombat délelőtt 11 óra között. A halmazállapot-váltás területén az előrejelzés bizonytalansága magas.

Folyamatosan frissülő radarképeinken megtekinthetik, hogy merre hull csapadék az országban, az aktuális információkért pedig érdemes figyelemmel kísérni veszélyjelzés oldalunkat is.

Az alábbi galériát megnyitva a jobb oldalon, fent látható az előrejelzett időpont. A kékes színek esőt, a lilás árnyalatok havazást jelölnek. A két szín közötti átmeneti sávban vegyes csapadék hullhat.

16 fotó megtekintése
Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Kettősfronthatás

Mediterrán okoz változékony időjárást és kellemetlen tüneteket. Időnként megerősödik a szél, ami csökkenti a hőérzetet.

A légnyomás csökken.