Tovább forrósodik az idő Nyugat-Európában; térképeken a melegedés

2023. augusztus. 17 17:55

Néhol a 40 fokot is elérheti a hőmérséklet a jövő héten Európa délnyugati, nyugati tájain. A jövő hét második feléig kitart a hőség a kontinensen.

A normálnál jelenleg is melegebb az idő kontinensünk legnagyobb részén, a következő egyhetes időszakban azonban további melegedés várható Nyugat-Európa több régiójában. Az újabb hőségperiódus várhatóan a jövő hét második feléig tart, ekkor érhet véget legkorábban a forróság.

A legmelegebb várhatóan az Ibériai-félszigeten, Olaszországban és Franciaország déli felén lesz, itt helyenként 40 fok fölé is forrósodhat a levegő, de Nyugat-Európa számos tájegységén 35 fok feletti maximumhőmérsékletet mérhetnek a műszerek.

Hazánk időjárását jelenleg hidegcsepp teszi változékonnyá, pénteken még több helyen kialakulhatnak záporok, zivatarok, majd csökken a csapadékhajlam és egyre szárazabb, nyugodtabb időben lesz részünk. A jövő héten stabilan tartja majd magát a hőség, a megszokottnál több fokkal melegebb idő várható 35 fok körüli maximummal. A jövő hétvégére érkezhet lehűlés, egyelőre jelentős bizonytalanság mellett.

Hőmérsékleti anomália a magasban; Az alábbi galériát megnyitva a jobb oldalon, fent látható az előrejelzett időpont.

Térképeken mutatjuk az erősödő hőhullámot Nyugat-Európában
7 fotó megtekintése

A felszín közelében is nyomon követhetjük a folyamatot, a megszokott értékeknél jelentősen magasabb hőmérséklet várható a következő egyhetes periódusban Nyugat-Európa számos tájegységén.

Az alábbi galériát megnyitva a jobb oldalon, fent látható az előrejelzett időpont; a térképek a megszokott értékektől való eltérést mutatják be a felszín közelében.

8 fotó megtekintése
Részletes előrejelzés, aktuális időjárás