Piros figyelmeztetést adtak ki a nagy eső miatt

2017. szeptember. 20 16:41

A várható nagy csapadék miatt az OMSZ Borsod-Abaúj-Zemplén megyére a legmagasabb fokú, piros figyelmeztetést adta ki.

A mai napon nagyobb területre kiterjedő veszélyes időjárási jelenség nem várható. Az északi, északnyugati szelet azonban Sopron és Kőszeg környékén, valamint a Balaton déli partján 70 km/órát meghaladó széllökések kísérhetik. Délutántól a keleti országrészben helyenként kialakulhatnak zivatarok lokálisan nagyobb mennyiségű csapadék és szélerősödés kíséretében.

Holnap újabb ciklon érkezik a Kárpát-medencébe, amely a keleti, északkeleti országrészbe nagy mennyiségű csapadékot hoz. Békés és Jász-Nagykun-Szolnok megyében 20-30 milliméter csapadék várható, ezeken a területeken az elsőfokú figyelmeztetés érvényes. Szabolcs-Szatmár-Bereg, Heves és Hajdú-Bihar megyében 30-50 milliméter is lehet, emiatt másodfokú a figyelmeztetés, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében pedig 50 millimétert meghaladó csapadékmennyiségre van kilátás, így ott a piros, azaz legmagasabb fokú figyelmeztetés érvényes.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a nagy eső mellett még 70 km/órát meghaladó széllökések is várhatók holnap, így arrafelé kimondottan kellemetlen időjárási feltételek lesznek.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Ma sem kell fronthatástól tartani. Sok lesz a napsütés, ezért a déli órákban a szabadban érdemes fényvédő krémet használni.

A légnyomás nem változik.