Havazásra, hófúvásra, majd sűrű ködre figyelmeztetnek

2023. december. 07 10:49

Az éjszakai intenzív havazás csütörtökön napközben fokozatosan gyengül. A megerősödő szél a Bakonyban hófúvást okozhat. Péntekre virradó éjszaka nyugaton sűrű köd képződik.

Csütörtökön napközben főleg a középső és az északi országrészben várható további, jellemzően lepel-3 centiméter körüli olvadozó, vizes, tapadó hó. Azonban a Dunántúli-középhegységben és az Északi-középhegység nyugati felében 5 centiméter körüli, illetve afeletti tapadó hóréteg (a meglévővel együtt 20 centiméter körüli) is kialakulhat. Délutánra a legtöbb helyen fokozatosan havas esőbe, esőbe vált a csapadék, de néhol (főként az északi országrészben) estig is kitarthat a havazás. Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki jelentős havazás veszélye miatt Komárom-Esztergom, Fejér, Pest és Nógrád megyére a csütörtöki napra vonatkozóan. 

Csütörtökön napközben az Észak-Dunántúlon (főként a Bakony térségében) a megerősödő északnyugati szél hófúvást okozhat, emiatt Komárom-Esztergom és Veszprém megyében elsőfokú figyelmeztetés érvényes.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Péntek hajnalban főként a délnyugati országrészben képződhet zúzmarás köd, amely a holnap reggeli órákban csak lassan oszlik fel. Pénteken Vas, Zala és Somogy megyében elsőfokú figyelmeztetés érvényes a nagy területen kialakuló sűrű köd miatt.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Kedden érkezik a következő front. Addig nem kell fronthatásra számítani.
A sok eső és a lehűlés miatt jelentősen csökkent a pollenszórás.

A légnyomás csökken.