Hópelyhek zárják a hetet

2023. december. 09 13:34

Vasárnap újabb csapadékzóna vonul végig hazánkon. A halmazállapot-váltás helye jelentős bizonytalansággal terhelt, a jelenlegi adatok szerint azonban északon jellemzően hó, délen várhatóan eső eshet.

Vasárnap erősen felhős vagy borult, párás idő várható, de délutántól nyugat felől átmenetileg elkezd szakadozni, csökkenni a felhőzet. A csapadékzóna fokozatosan kelet felé helyeződik, estére a keleti határszélről is levonul. Az Északi-középhegység térségében végig, de a főváros, illetve az Észak-Alföld környezetében is tartósan a havazás lesz a jellemző, másutt már inkább a havas esőre, esőre számíthatunk. Kora délelőttig átmeneti ónos eső még előfordulhat. A szél elsősorban az Észak-Dunántúlon élénkülhet meg időnként, amely a magasabban fekvő helyeken hordhatja a friss havat. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában -1 és +3 fok között várható, de a Nyugat-Dunántúlon enyhébb lehet az idő, Sopronban akár +7 fokig is felmelegedhet a levegő.

Az alábbi galériát megnyitva olvasható a következő napokhoz tartozó előrejelzés.

5 fotó megtekintése
Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Ma sem kell fronthatástól tartani. Sok lesz a napsütés, ezért a déli órákban a szabadban érdemes fényvédő krémet használni.

A légnyomás nem változik.