Mutatjuk, hol eshet hó vasárnap

2023. december. 09 14:03

Térképeken mutatjuk be, a legfrissebb adatok alapján hol találkozhatunk hópelyhekkel a hét utolsó napján, és hol várható eső formájában a csapadék.

Csapadékzóna érkezik vasárnap hajnalban, az ország északi felén, illetve a Duna vonalától keletre eső területeken havazás kezdődik. A csapadék napközben fokozatosan kelet felé helyeződik. Az Északi-középhegység térségében végig, de a főváros, illetve az Észak-Alföld környezetében is tartósan a havazás lesz a jellemző, másutt már inkább a havas esőre, esőre számíthatunk. A frissen lehulló hó vastagsága nagy területen elérheti a lepel – 3 centimétert, de kisebb körzetekben, illetve a hegyekben ennél több is lehet. A beáramló, enyhe levegőnek köszönhetően a hó egyre inkább esőre vált. 

Ónos eső az előttünk álló éjszaka második felétől a késő délelőtti órákig a Dunántúlon egyre többfelé várható, esetleg a Dél-Alföld egyes részein is előfordulhat. Kiemelten a Dunántúl déli felén akár 1 millimétert meghaladó mennyiségű ónos eső hullhat. 

A szél elsősorban az Észak-Dunántúlon élénkülhet meg időnként, amely a magasabban fekvő helyeken hordhatja a friss havat.

A halmazállapot-váltás határának előrejelzése jelentős bizonytalansággal terhelt.

Folyamatosan frissülő radarképeinken megtekinthetik, hogy merre hull csapadék az országban, az aktuális információkért pedig érdemes figyelemmel kísérni veszélyjelzés oldalunkat is.

Az alábbi galériát megnyitva a jobb oldalon, fent látható az előrejelzett időpont.

6 fotó megtekintése
Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Nem terheli fronthatás a szervezetet.
Emelkedik a légnyomás.