Mutatjuk, mikor várható csapadék karácsony előtt, óráról órára

2023. december. 22 17:17

Péntek estétől egy hullámzó frontrendszer határozza meg hazánk időjárását. Térképsorozaton mutatjuk be, merre számíthatunk csapadékra.

Országszerte kell csapadékra számítani. A Dunántúl déli felén, illetve az Alföld déli harmadán havas eső, eső, másutt kezdetben inkább a havazás lesz a jellemző, de szombat estétől az északi tájakon is egyre több helyen már eső várható. A legtöbb csapadék az Észak-Dunántúlon, valamint a főváros térségében valószínű, ott vasárnap reggelig 20 milliméternél is több hullhat, másutt jellemzően 5-15 milliméter várható. Az alábbi galériában péntek este 18 óra és vasárnap délelőtt 10 óra között mutatjuk be a csapadékmező várható alakulását az AROME időjárás-előrejelző modell legfrissebb számításai alapján.

A térképek a csapadék intenzitását jelöli. A kékes árnyalatok gyenge, a zöldes közepes, míg a sárga és piros színek erős csapadékintenzitást jeleznek.

Folyamatosan frissülő radarképeinken megtekinthetik, hogy merre hull csapadék az országban.

Az alábbi galériát megnyitva a jobb oldalon, fent látható az előrejelzett időpont.

csapadék térkép
41 fotó megtekintése
Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Fronthatás nem várható. De a következő napokban is változékony marad az időjárás. Zivatarok környezetében egyesek izgatottságot , rossz közérzetet tapasztalhatnak.
A légnyomás nem változik.