Egy nap enyhe idő után este már érkezik is a hidegfront

2024. január. 17 13:26

A szerdán átvonult melegfront után csütörtökön jelentősen emelkedik a hőmérséklet, de este már itt is van a hidegfront, ami visszahozza a telet.

Csütörtökön erősen felhős vagy borult idő várható, majd délelőttől délnyugat felől elkezd szakadozni, csökkenni a felhőzet, így délen és nyugaton több órára kisüthet a nap. Az északkeleti harmadban – beleértve a főváros térségét is – szinte egész nap borult marad az idő. Többfelé kell számítani esőre, záporra, a déli tájakon kis eséllyel az ég is megdörrenhet. Az északi országrészben számottevő mennyiségű eső eshet. A Dél-Dunántúlon és az Alföldön továbbra is nagy területen kísérhetik élénk, erős lökések a déli, délnyugati irányú szelet. Másutt többnyire gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország nagyobb részén általában 10 és +16 fok között alakul, de délen ettől pár fokkal melegebb is lehet. Az ország északkeleti harmadán és esetleg a nyugati határszélen azonban mindössze 2 és 10 fok közötti maximumok valószínűek.

Az alábbi galériát megnyitva olvasható a következő napokhoz tartozó előrejelzés.

Fotó: Getty Images

5 fotó megtekintése
Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Ma sem kell fronthatástól tartani. Sok lesz a napsütés, ezért a déli órákban a szabadban érdemes fényvédő krémet használni.

A légnyomás nem változik.