Rossz látási viszonyokra és ónos eső veszélyére figyelmeztetnek

2024. január. 31 13:59

Szerdán napközben ritkul, majd estétől ismét terjeszkedik a köd. A délnyugati területeken csütörtökön tartós maradhat a köd.

Szerdán az Északi-középhegység térségében, az Észak-Alföldön ritkul leglassabban a (sűrű) köd, de a nap folyamán ezeken a tájakon is javulnak a látási viszonyok.

A HungaroMet Nonprofit Zrt. figyelmeztetést adott ki szerdára tartós, sűrű köd veszélye miatt Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyére.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

 

Csütörtökre virradó éjszaka és hajnalban is kialakulhat helyenként (zúzmarás) köd, nagyobb eséllyel a délnyugati, nyugati országrészben – arrafelé maradhat meg leginkább tartósan. Emiatt Somogy, Baranya és Zala vármegyékben figyelmeztetés érvényes. A csütörtökön érkező hidegfront mentén vonuló csapadékzónából elsősorban Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye északi részein gyenge ónos esőre (néhány tized milliméter) is lehet számítani, emiatt azon a területen elsőfokú figyelmeztetés érvényes. Az északkeleti határnál havazás is előfordulhat ekkor, némi eséllyel kialakulhat átmeneti lepel-1 centiméteres hóréteg).

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Nem terheli fronthatás a szervezetet.
Emelkedik a légnyomás.