Rekordmeleg volt Budapesten

2024. február. 05 19:02

A beáramló enyhe levegő Budapesten két rekordot is megdöntött február 4-én. Az eddigi napi legmagasabb minimum- és maximumhőmérsékletet is vasárnap mérték.

Az erős széllel érkező enyhe óceáni légtömegek hatására az ilyenkor szokásosnál magasabb hőmérésékletek fordultak elő az országban vasárnap. A hőmérő higanyszála olyannyira magasra kúszott, hogy Budapesten mindjárt két rekordot is megdöntött – számolt be a HungaroMet Nonprofit Zrt.

A múlté lett a február 4-én Budapesten mért legmagasabb hőmérséklet rekordja, ugyanis Újpesten 13,9 fokot regisztráltak, ami 0,1 fokkal több, mint az eddigi Budapest Ferihegy, illetve Budapest Országút állomásokon 2021-ben mért csúcs.  Ugyanakkor nem csak nappal, de éjszaka is igen enyhe idő volt. A fővárosban sok helyen lehetett 9 fok körüli minimumokat mérni hajnalban, ami jóval magasabb, mint az eddig ezen a napon jegyzett rekord. Budapest Országút állomás 6,1 fokkal, 1967 óta tudhatta magáénak a legmagasabb mért minimumhőmérsékletet, amelyet most jelentősen felülmúlva, 9,0 fokkal Budapest Lágymányos vett át.

Az enyhe napok a héten is folytatódnak, akár 19 fokot is mérhetünk a déli területeken. 

Forrás: HungaroMet Nonprofit Zrt.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Ma sem kell fronthatástól tartani. Sok lesz a napsütés, ezért a déli órákban a szabadban érdemes fényvédő krémet használni.

A légnyomás nem változik.