Vigyázat: estétől jön a köd

2017. december. 06 9:45

A magasban zajló folyamatos melegedés kedvez a ködhajlam növekedésének, így estétől a derült, szélcsendes területeken néhány óra alatt kiterjedt ködmezők kialakulása várható.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hat déli és nyugati megyére figyelmeztetést adott ki a csütörtöki napra a megjelenő, nagy kiterjedésű, sűrű, zúzmarás köd kialakulása miatt. A látástávolság romlására már szerda estétől számítanunk kell. A köd kevésbé lesz jellemző az északi és keleti tájakon, mert ott a most is jelen lévő felhőtakaró megakadályozza a felszín erősebb kisugárzását, ezáltal a köd képződését. A köd csütörtökön napközben csak lassan ritkul, maradnak az országban egész nap ködbe burkolózó tájak is. Éjszaka a 0 fok alatti hőmérséklet miatt a ködből a nedvesség az útra fagyhat, illetve helyenként ónos ködszitálás is előfordulhat, amely fokozott óvatosságot követel az útnak induló autósoktól. Az aktuálisan érvényes figyelmeztető előrejelzést megtekinthetik veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Ma sem kell fronthatástól tartani. Sok lesz a napsütés, ezért a déli órákban a szabadban érdemes fényvédő krémet használni.

A légnyomás nem változik.