Nagy területen figyelmeztetnek havazásra, hófúvásra

2018. február. 26 11:09

A hazánktól délkeletre elvonuló ciklon ismét változékonnyá teszi időjárásunkat. Egyre több helyen kell havazásra, hófúvásra számítani a következő két napban.

Dél felől egyre nagyobb területen számíthatunk havazásra. Kedd reggelig az ország déli, délnyugati harmadán, felén már 5 centiméter körüli, a déli határnál néhol akár a 10 centimétert is meghaladó, igen laza szerkezetű porhó hullhat.

A hóval borított tájakon az olykor erős (45-60 km/óra) északi, északkeleti szél elsősorban a Dunántúl nyugati és déli felében hófúvást okozhat. Délutántól, estétől az ország déli részein a már frissen lehullott havat is hordhatja a szél.

Kedden tovább folytatódik a havazás, amelynek az intenzitása délutántól fokozatosan csökken, és estére az ország nagy részén már meg is szűnik a csapadék. Kedd éjfélig az északnyugati és északkeleti tájakon várható a legkisebb mennyiség (lepel – 3 centiméter), míg dél felé haladva egyre vastagabb hóréteg valószínű (középső országrész: 2-6 centiméter, déli megyék: további 6-10 centiméter).

Kedden a mainál is nagyobb területen számíthatunk hófúvásra, ez legkevésbé az ország középső területein valószínű.

Az időjárási helyzet változásával a figyelmeztetéssel érintett terület is módosulhat. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás