Nagy eső és zivatar miatt adtak ki figyelmeztetést

2018. március. 30 11:23

Szombaton egy ciklon éri el nyugat felől hazánkat, amely enyhe nedves levegőt szállít fölénk. Az időjárási helyzet kedvező lesz intenzív csapadékhullás és zivatarok kialakulásához.

Pénteken a nap második felében helyenként van esélye villámtevékenység kialakulásának. Szombaton sokfelé számíthatunk esőre, záporra (a legnagyobb mennyiség a Pécs-Eger tengely menti sávban valószínű), majd délután zivatarok is várhatók főként a Dunától keletre. Az ismétlődő csapadékhullás és az időnként erős intenzitás miatt több helyen 20 millimétert meghaladó eső is eshet a nap folyamán. A déli szél a Tiszántúlon időnként viharossá fokozódhat, a legerősebb széllökések a 65 km/órát is elérhetik. Zivatarokban szintén lehet számítani viharos széllökésekre.

Az időjárási helyzet változásával a figyelmeztetéssel érintett terület is módosulhat. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Pénteken érkezik egy kiterjedtebb csapadék rendszer. Addig nem kell fronthatástól tartani. Fokozatosan növekszik a pollenterhelés.
A légnyomás csökken.