Szinte az egész országban felhőszakadásra figyelmeztetnek

2018. június. 06 14:56

Az ország nagy részén nagyon kedvezők a feltételek zivatarok kialakulásához, amelyeknek legfőbb kísérő jelensége a felhőszakadás és helyeként a jégeső lesz.

Szerdán az ország északkeleti harmadában kis számban, másutt több helyen valószínű zivatar estig, késő estig. A zivatarokat helyenként viharos (60-80 km/órás) szél és kiemelten az ország délnyugati felében (előbb inkább a középső területeken, később inkább a délnyugati részeken) felhőszakadás (lokálisan több, mint 30-40 milliméter) kísérheti, egy-egy helyen heves zivatar is kialakulhat több, mint 90 km/órás széllökés és/vagy jégeső (nagyobb, mint 2 centiméter jégátmérő) kíséretében. Az előttünk álló éjszaka elszórtan továbbra is valószínűek zivatarok, amelyeket néhol felhőszakadás (több, mint 30 milliméter) kísérhet. Az Országos Meteorológiai Szolgálat tizenöt megyére adott ki figyelmeztetést a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék miatt.

Csütörtökön ismételten több helyen valószínű zivatar, legnagyobb számban a délutáni, esti órákban. A zivatarokat néhol felhőszakadás (több, mint 30 milliméter) és egy-egy helyen 90 km/óra feletti széllökés, illetve jégeső (2 centiméter feletti jégátmérővel) kísérheti. Az OMSZ két északi megye kivételével az egész országra figyelmeztetést adott ki a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék miatt. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Csűrötökön érkezik a következő ciklon. Addig frontmentes időre van kilátás.

A légnyomás csökken.