Keleten csapnak le a zivatarok

2018. június. 15 12:26

A felettünk örvénylő ciklon áramlási rendszerében továbbra is nedves levegő áramlik fölénk. A keleti tájakon újabb zivatarok, felhőszakadás kialakulására kell számítani.

Pénteken az esti órákig a délkeleti, keleti országrészben elszórtan előfordulhat zivatar, amit a felhőszakadás (esetleg 25-30 milliméter) mellett, néhol jégeső, valamint szélerősödés kísérhet. Az Országos Meteorológiai Szolgálat négy tiszántúli megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki felhőszakadás veszélye miatt.

Éjszaka az Alföldön kis eséllyel kialakulhat zivatar. Szombaton a déli és keleti országrészben szórványosan valószínű zivatarok kialakulása, amelyeket helyenként felhőszakadás (több, mint 20-30 milliméter), viharos széllökés és jégeső kísérhet. A Dél-Alföldön egy-egy intenzívebb zivatar is kialakulhat, amelyet 2 centiméternél nagyobb jég, illetve 80 km/óránál erősebb széllökés is kísérhet. Szombatra vonatkozóan hat megyében érvényes figyelmeztetés a zivatarokat kísérő, hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék miatt. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Csűrötökön érkezik a következő ciklon. Addig frontmentes időre van kilátás.

A légnyomás csökken.