Másodfokú figyelmeztetést adtak ki az érkező szélvihar miatt

2018. szeptember. 23 9:21

Hétfőn hajnalban újabb markáns hidegfront éri el hazánkat, amelynek hatására nagy területen viharossá fokozódik a szél. A legerősebb széllökések a 90-100 km/órát is elérhetik.

A hétfő reggeli órákban lesz valószínűsíthetően a legnagyobb a széllökések ereje. Az északnyugati szelet ekkor 90-100 km/órás széllökések is kísérhetik. Az alábbi előrejelzési térképen a hétfő reggel hat órai helyzet látható. A Kisalföldön, a főváros térségében, valamint a Duna-Tisza-közén nagy területen kell 90 km/óra körüli szélre számítani.

A reggeli szélrohamokat követően napközben kissé mérséklődik a szél ereje, de 70 km/óra körüli széllökések egészen az esti órákig kialakulhatnak.

Kép forrása: met.hu

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hét északi megyére másodfokú figyelmeztetést adott ki hétfőre a 90 km/órát meghaladó széllökések miatt. További kilenc megyében elsőfokú figyelmeztetés érvényes, arrafelé 70-90 km/óra közötti széllökésekre kell számítani. A szélvihar az legfrissebb számítógépes előrejelzések alapján a Tiszántúlt érinti legkevésbé.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Nem kell pár napig újabb fronthatástól tartani. Sok lesz a napsütés. Az Uv sugárzás könnyen okozhat napégést.

A légnyomás emelkedik.